Complete online marketing opleiding

Leer alle ins en outs van online marketing

Word een volwaardig online marketeer!

 • Je leert alles over SEO, SEA, social media, conversie optimalisatie en meer.
 • Alle theorie pas je direct toe op praktijkopdrachten.
 • Je krijgt 1 op 1 coaching van een online marketing expert.
 • We geven je toegang tot onze kennisbank bomvol interessante artikelen die je kunt gebruiken om een verdiepingsslag te maken.

Complete online marketing opleiding

4.050,- (excl. BTW)
12 maanden
E-learning
persoonlijke coaching
Inschrijven

Inhoud en leerdoelen online marketing opleiding

1. Introductie

Je leert wat de essentie van online marketing is en waarom je het zou moeten inzetten. Daarnaast delen we onze SALE-formule met je: een unieke werkwijze om de effectiviteit van online marketing te vergroten.

2. Kick-off

Data is onmisbaar voor online marketing. Daarom leren we je hoe je alle tools waarmee je metingen kunt verrichten op de juiste manier instelt. Bijvoorbeeld Google Analytics, Google Tag Manager en Bing Webmaster tools.

3. Zoekmachinemarketing

Zonder websitebezoekers krijg je geen klanten. Daarom leren we je hoe je met SEO (zoekmachine optimalisatie) en SEA (zoekmachine adverteren) je website vindbaar kunt maken.

4. Effectieve website

Hoe kun je bezoekers verleiden om de gewenste acties op je website te nemen? Dat kun je doen met leadmarketing, wireframing en een goede user interface en user experience. Wij leren je er alles over.

5. Leads overtuigen

We leren je hoe je leads kunt overtuigen om klant bij je te worden, bijvoorbeeld met behulp van e- mailmarketing.

6. Creëer supporters

Leer hoe je klanten omzet in supporters. Bijvoorbeeld met behulp van WhatsApp voor Business en remarketing.

7. Constante optimalisatie

Meten, analyseren en bijsturen zijn een must als het om online marketing gaat. Je leert hoe je jouw campagnes constant kunt blijven optimaliseren voor meer online groei.

Dit heb je gedaan als je de online marketing opleiding hebt afgerond

Je hebt:

 • Diverse online marketing tools ingesteld en geleerd hoe je waardevolle inzichten uit de tools kunt halen.
 • Kennis en praktijkervaring opgedaan met SEO, SEA, social media (Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, SnapChat en TikTok), conversieoptimalisatie, e mailmarketing en leadmarketing.
 • Geleerd hoe je websites gebruiksvriendelijk, overtuigend en oplossingsgericht maakt.
 • Geleerd hoe je maximaal rendement uit je klantenbestand haalt.
 • Geleerd hoe je de online customer journey uitwerkt en optimaliseert.
 • KPI’s voor je doelstellingen bepaald, geleerd hoe je de KPI’s kunt monitoren en wat je kunt doen om tijdig bij te sturen.

Inschrijven

Waarom een online marketing opleiding van TIC?

Afgestemd op jouw leerdoelen

Ons doel is om ervoor te zorgen dat de online marketing opleiding jou zo veel mogelijk oplevert. Daarom stellen we bij de start van de opleiding leerdoelen op. Je online marketing coach houdt rekening met jouw leerdoelen, waardoor de sessies optimaal worden benut.

Examen en certificaat

De online marketing opleiding wordt afgesloten met een eindtoets (slagingsdrempel 70%), waarvoor je een certificaat krijgt. Je kunt de toets zo vaak als je wilt herkansen. Naast de eindtoets krijg je van jouw online marketing coach praktijkopdrachten die je met een voldoende moet afronden voordat je aan de volgende opdracht kan beginnen.

Unieke leermethode

De meeste online marketing opleidingen zijn vooral gericht op theorie en het gebruiken van diverse tools. De theorie is natuurlijk belangrijk, maar het toepassen van de opgedane kennis is net zo belangrijk. Daarom combineren we de online marketing opleiding met 1 op 1 coaching.

Coaching van online marketing expert

Gedurende de opleiding krijg je coaching van één van onze online marketing experts, zodat je wat je geleerd hebt optimaal kunt toepassen in de praktijk.

Meer dan 10 jaar online marketing ervaring

Bij TIC zijn we al meer dan 10 jaar actief in de online marketing. Door die ervaring weten we als geen ander hoe je met online marketing succes kunt boeken.

Ervaringen van voorgangers

“Ik was op zoek naar een complete online marketing opleiding met de nadruk op SEA. Ook de intensieve persoonlijke begeleiding sprak mij erg aan. Ik ging aan de slag met mijn coach Melvin, die mij veel uitstekend advies gaf en altijd in overleg de passende aanpak voorstelde. Hierdoor was de cursus op maat gemaakt, maar toch erg uitdagend. Dankzij de interessante inhoud van de cursus en de goede tips van Melvin heb ik een goede basis om SEA specialist te worden.”

Steven

“Ik ben erg tevreden over de cursus, ik heb echt het gevoel dat ik veel heb geleerd. Er is ontzettend veel gebeurd in de online marketing sinds ik mijn opleiding afronde in 2015. Dankzij de cursus van Succesfactor heb ik mijn kennis bijgeschaafd en kan ik mijn nieuwe kennis toepassen in mijn dagelijkse werk. Ik kan deze cursus met een gerust hart adviseren aan iedereen die zijn affiniteit met en kennis van online marketing wil vergroten.”

Chris

“Top cursus over online marketing. De te leren stof is goed verdeeld over verschillende modules en wordt goed afgewisseld gebracht via tekst, afbeeldingen en video’s. Zelfs voor mij als jurist, zonder ervaring met online marketing, was deze cursus goed te doen. De ondersteuning van coach Melvin was hierbij zeer prettig; hij heeft kennis van zaken, is zeer toegankelijk en motiveert je bij het behalen van goede resultaten.”

Fieke

Veelgestelde vragen

Voor iedereen die het vak online marketing wil leren.

Het aantal uren is afhankelijk van je leersnelheid, maar je kunt rekening houden met het volgende:

 1. Lesstof – 60 uur
 2. Praktijkopdrachten – 60 uur
 3. Contact met coach – 20 uur

De meeste studenten ronden de opleiding in 3 tot 6 maanden af.

De opleiding is op hbo werk- en denkniveau. We verwachten dat je mbo werk- en denkniveau hebt om de opleiding met succes af te ronden.

Teach Digital Academy (kennisbank), beschikbaar gedurende het traject.

Externe hulpmiddelen:

 • Alle social media kanalen
 • Alle Google tools
 • Alle Bing tools
 • Mailchimp

Eventuele externe (betaalde) tools (niet verplicht).

 • SEO dashboard succesfactor.nu (gratis tijdens het traject)
 • Semrush

De training volg je via de online leeromgeving van Teach Digital. De 1 op 1 coachingsessies zijn met een online marketing expert van TIC Online Marketing.

Schrijf je nu in voor de training!