Linkbuilding uitbesteden

Je weet dat inkomende links belangrijk zijn om goed te kunnen ranken in Google. Maar toch: je komt niet toe aan linkbuilding, het lukt je niet om de gewenste resultaten te behalen of je vindt het werk niet leuk en wilt linkbuilding daarom uitbesteden.

Als je linkbuilding aan TIC uitbesteed, dan kun je erop rekenen dat we links van relevante en kwalitatief goede websites voor je regelen. We maken geen gebruik van trucjes die op korte termijn resultaat opleveren, maar op lange termijn je online vindbaarheid kunnen schaden. Daardoor krijg je precies wat je wilt: duurzame online vindbaarheid.

Zo zorgen onze linkbuilding specialisten ervoor dat je online vindbaar wordt én blijft

Op basis van ruim 10 jaar aan praktijkervaring hebben onze linkbuilding specialisten een aanpak ontwikkeld die keer op keer voor goede online vindbaarheid zorgt. Daarom hanteren we deze aanpak in principe voor ieder linkbuildingtraject. Mocht je bepaalde stappen al hebben uitgevoerd, dan kunnen we het uitgevoerde werk uiteraard meenemen in het traject. Niemand heeft er immers baat bij om werk dubbel uit te voeren.

Onze werkwijze

Zoekwoordanalyse en optimalisatie websiteteksten

Om te weten op welke zoekwoorden we het beste kunnen linkbuilden, onderzoeken we op welke woorden je doelgroep online zoekt en hoe vaak ze dat doen. Ook kijken we per zoekwoord naar de concurrentie. Daardoor kunnen we een inschatting maken van de termijn die we nodig hebben om op de gevonden zoekwoorden op pagina 1 in Google te ranken. Aan de hand van de uitkomsten van de zoekwoordanalyse optimaliseren we je websiteteksten op de gevonden woorden. Indien je dat liever zelf doet of het werk aan je websitebeheerder wilt uitbesteden, dan is dat uiteraard geen probleem.

Technische check

Naast linkbuilding speelt ook de technische optimalisatie van een website een belangrijke rol om online vindbaar te kunnen worden. Daarom voeren een we technische check uit. Mochten er actiepunten uit de check naar voren komen, dan kunnen wij die voor je uitvoeren.

Analyse huidige externe en interne links

We analyseren de links die naar je website verwijzen om eventuele schadelijke links op te sporen die je vindbaarheid belemmeren. Op die manier kunnen de links die wij voor je gaan verzorgen een beter resultaat opleveren. Ook onderzoeken we mogelijkheden om intern te kunnen linken op je website. Interne links worden vaak over het hoofd gezien door linkbuilders, maar kunnen absoluut een goede bijdrage aan je posities in de zoekmachines opleveren.

Fieldresearch naar linkmogelijkheden

We analyseren de links die naar de websites van je concurrenten verwijzen en brengen in kaart welke links daarvan we ook voor jouw website kunnen regelen. Daarnaast benaderen we ons netwerk van websitebeheerders om te inventariseren op welke websites we relevante links voor je kunnen regelen. Als derde stap brengen we in kaart welke websites nog meer interessant zouden kunnen zijn om bijvoorbeeld gastblogs op te plaatsen. Gastblogs leveren niet alleen links op, maar kunnen ook direct voor websitebezoekers zorgen. Daardoor neemt de kans op aanvragen die via de website binnenkomen toe.

Start linkbuilding en rapportages

Aan de hand van de resultaten uit het fieldresearch beginnen we met het plaatsen van links en het schrijven van gastblogartikelen. We maken een ‘natuurlijke’ mix van linksoorten en bouwen het aantal links gestaag op. Iedere maand ontvang je een rapportage over de gebouwde links en eventuele actiepunten. In de rapportages rapporteren we onder andere op de posities in Google, al is dat met name om een indicatie te geven van de ontwikkeling van de online vindbaarheid. Veel belangrijker is de toename van het aantal websitebezoekers en aanvragen. Goede posities in Google zijn leuk, maar uiteindelijk gaat het ons erom dat je meer aanvragen en omzet krijgt en je de investering daardoor ruimschoots terugverdient. Wil je dat ook? Neem dan via één van de onderstaande knoppen contact met ons op.

Waarom linkbuilding aan TIC uitbesteden?

Duurzame online vindbaarheid: We maken geen gebruik van trucjes die op korte termijn je online vindbaarheid verbeteren, maar op lange termijn je vindbaarheid schaden.

Transparantie: iedere maand ontvang je een duidelijke rapportage, zodat je ziet welk werk er is uitgevoerd, maar nog belangrijker: welke resultaten we voor je hebben behaald.

10+ jaar ervaring: onze linkbuilding specialisten hebben meer dan 10 jaar ervaring met linkbuilding en weten daardoor precies wat wel en wat niet werkt.

Kwalitatieve linkbuilding: we zorgen voor links vanaf gevestigde websites die met jouw branche te maken hebben en in de ogen van Google autoriteit hebben opgebouwd. Dat soort links hebben een enorm positief effect op je vindbaarheid.

Doordachte aanpak: de aanpak waarover we je zojuist hebben verteld is op zo’n manier ingericht dat je jouw doelen kunt behalen. Mochten er bepaalde onderdelen uit onze aanpak al zijn uitgevoerd? Dan nemen we dat werk mee. Werk dubbel uitvoeren is immers voor niemand zinvol.

Je krijgt een vaste contactpersoon, daardoor gaat het communiceren snel en gemakkelijk.

Voor online bureaus

Diverse online bureaus schakelen ons in om het linkbuildingwerk voor hun klanten uit te voeren. Wil je ook linkbuilding aan ons uitbesteden? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Veelgestelde vragen

Hoewel links naar je website één van de belangrijkste factoren is die je online vindbaarheid bepaalt, is linkbuilding op zichzelf veel minder effectief als je geen aandacht geeft aan andere rankingfactoren. Sterker nog, als je website bijvoorbeeld lange laadtijden heeft of als de websiteteksten op de verkeerde zoekwoorden geoptimaliseerd zijn, dan ga je jouw doelen waarschijnlijk niet behalen. Daarom is onze aanpak erop gericht om de ideale randvoorwaarden te creëren, zodat het resultaat van linkbuilding maximaal is. Zijn de randvoorwaarden al goed? Dan kunnen we natuurlijk wel direct starten met het bouwen van links.
Dat is afhankelijk van de omvang van het project. Stel dat je links wilt bouwen naar 10 pagina’s, dan heb je meer budget nodig dan wanneer we voor enkele pagina’s linkbuilding hoeven uit te voeren. Het minimale budget waarmee we resultaten voor je kunnen behalen is € 295,- per maand, gedurende 6 maanden.