Cookieverklaring

Cookieverklaring

TIC Online Marketing
Europalaan 2
3526 KS Utrecht
Nederland
 
ticonlinemarketing.nl
hello@ticonlinemarketing.nl
KvK 14102610
 

1. Algemeen

A. Verschillende soorten cookies

  1. TIC Online Marketing gebruikt verschillende cookies op haar website. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen door de browser van uw computer, tablet of smartphone. Er bestaan verschillende soorten cookies:
    1. Functionele cookies zijn cookies met een puur technische functionaliteit. Ze zorgen ervoor dat de website optimaal functioneert. Zo kunnen bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen onthouden worden. Ook kunnen wij hiermee onze website en onze dienstverlening via de website optimaliseren.
    2. Analytische cookies kunnen uw surfgedrag bijhouden. Deze cookies zijn er wanneer er gebruik wordt gemaakt van analytische dienstverleners, zoals bijvoorbeeld Google Analytics. Sommige analytische cookies zijn anoniem, terwijl andere analytische cookies persoonsgegevens verwerken.
    3. Tracking cookies: deze cookies worden door een externe partij geplaatst. Met behulp van deze cookies kunnen gepersonaliseerde advertenties worden getoond. Deze cookies kunnen ook uw surfgedrag bijhouden waardoor een zeer specifiek profiel door deze partijen kan worden opgebouwd. Dit profiel kan zo gedetailleerd zijn dat er sprake is van een persoonsgegeven.

B. Cookievoorkeuren wijzigen

  1. Uw cookie-instellingen zijn bij uw eerste bezoek aan onze website door u zelf ingesteld. Alle niet functionele cookies zijn per categorie te weigeren. Plaatsing van cookies, anders dan functionele of anonieme analytische cookies, vindt alleen plaats na toestemming door middel van een actieve handeling door u als bezoeker. U kunt uw instellingen op ieder moment wijzigen via onze website.

C. Grondslag van de gegevensverwerking

  1. Functionele cookies: de grondslag voor het verwerken van functionele cookies is het gerechtvaardigd belang van TIC Online Marketing. De grondslag "gerechtvaardigd belang" is gebaseerd op artikel 6, lid 1, sub f van de AVG. Het belang van TIC Online Marketing is gebaseerd op de behoefte om een goede werking van de website te waarborgen. Het belang van de gebruiker bij het behoud van zijn of haar privacy wordt echter niet overschreden, aangezien functionele cookies geen persoonlijke gegevens verzamelen die gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld marketing of andere doeleinden.
  2. Analytische en tracking cookies: de grondslag voor het verwerken van analytische en tracking cookies betreft de gegeven toestemming aan TIC Online Marketing. De grondslag is gebaseerd op artikel 6, lid 1, sub a van de AVG. Dit artikel bepaalt dat de verwerking van persoonsgegevens alleen is toegestaan als de betrokkene hiervoor zijn of haar ondubbelzinnige toestemming heeft gegeven. De gevraagde toestemming geeft u als gebruiker controle over uw persoonsgegevens en biedt transparantie over hoe deze gegevens worden gebruikt.

2. Cookieoverzicht

A. Cookienaam, cookie type, cookie doeleinde en de bewaartermijn

  1. De website van TIC Online Marketing maakt gebruik van verschillende soorten cookies welke zijn weergegeven in onderstaande tabel.
  2. In totaal zijn er op ticonlinemarketing.nl 57 verschillende cookies aanwezig. De volgende cookies kunnen bij een bezoek aan de website van TIC Online Marketing op de harde schijf van de bezoeker worden geplaatst:

B. Cookietabel

Naam Type(s) Cookies Bewaartermijn
Cloudflare Functioneel __cf_bm Einde sessie
Cloudflare Functioneel __cfduid 1 maanden

Cloudflare is een platform dat de prestaties en veiligheid van websites verbetert. Deze cookies identificeren en volgen de gebruiker, onder andere om een load-balancer en een bot-manager te laten werken. Tevens wordt er een cookie gebruikt om te bepalen of webverkeer vertrouwd is.

Complianz Functioneel cmplz_choice 1 maanden
Complianz Functioneel cmplz_functional 1 maanden
Complianz Functioneel cmplz_policy_id 1 maanden
Complianz Functioneel cmplz_statistics-anonymous 1 maanden

We gebruiken de cookie van Complianz om te achterhalen of er akkoord is gegeven op het plaatsen van tracking cookies. Ook worden de cookievoorkeuren van de websitebezoeker opgeslagen. 

Facebook Tracking _fbp 3 maanden
Facebook Tracking c_user Einde sessie
Facebook Tracking xs Einde sessie

Facebook gebruikt verschillende cookies. Verzamelde gebruikersgegevens worden specifiek aan de gebruiker of het apparaat aangepast. De gebruiker kan ook buiten de geladen website worden gevolgd waardoor een beeld ontstaat van het gedrag van de bezoeker. Deze verwerking vindt plaats in de Verenigde Staten van Amerika.

Google Tracking __Secure-3PAPISID Einde sessie
Google Tracking __Secure-3PSID Einde sessie
Google Tracking __Secure-APISID Einde sessie
Google Tracking __Secure-HSID Einde sessie
Google Tracking __Secure-SSID Einde sessie
Google Tracking _gcl_au 3 maanden
Google Tracking 1P_JAR Einde sessie
Google Tracking APISID Einde sessie
Google Tracking HSID Einde sessie
Google Tracking NID Einde sessie
Google Tracking SAPISID Einde sessie
Google Tracking SID Einde sessie

Deze cookies worden geplaatst door Google. Ze worden gebruikt voor analytische doeleinden en voor de verzameling van gegevens over het gebruik van Google-diensten. Deze inzichten stellen zowel Google als de website-eigenaar in staat om de dienstverlening en website te verbeteren. Google gebruikt de verzamelde gegevens eveneens voor gebruikt voor persoonlijke advertentiedoeleinden. De interacties en voorkeuren worden per bezoeker opgeslagen. Deze gegevensverwerking vindt plaats in de Verenigde Staten van Amerika.

Google Analytics Analytisch _ga 2 jaar
Google Analytics Analytisch _ga_3C0KQ8Q356 2 jaar
Google Analytics Analytisch _gat_UA-25590851-1 Einde sessie
Google Analytics Analytisch _gid 23 uur
Deze cookies worden geplaatst door Google Analytics. Met deze cookies krijgen we een beter beeld van het gedrag van de bezoeker op de website. Hiermee wordt vervolgens de gebruikerservaring op de website verbeterd. Deze verwerking vindt plaats in de Verenigde Staten van Amerika.
Google reCAPTCHA Functioneel _GRECAPTCHA 6 maanden

Deze cookie wordt geplaatst door Google en wordt gebruikt om onderscheid te maken tussen mensen en bots. Dit is gunstig voor de website om juiste rapporten over het gebruik van de website te maken.

Hotjar Analytisch, Tracking _hjAbsoluteSessionInProgress Einde sessie
Hotjar Analytisch, Tracking _hjFirstSeen Einde sessie
Hotjar Analytisch, Tracking _hjid 1 jaar
Hotjar Analytisch, Tracking _hjIncludedInPageviewSample Einde sessie
Hotjar Analytisch, Tracking _hjIncludedInSessionSample Einde sessie
Hotjar Analytisch, Tracking _hjIncludedInSessionSample_3465192 Einde sessie
Hotjar Analytisch, Tracking _hjSession_2601617 Einde sessie
Hotjar Analytisch, Tracking _hjSession_3465192 Einde sessie
Hotjar Analytisch, Tracking _hjSessionUser_2601617 1 jaar
Hotjar Analytisch, Tracking _hjSessionUser_3465192 1 jaar

Deze cookies worden geplaatst door Hotjar. Ze zorgen voor analyse en feedback van de website op basis van het bezoek van de gebruiker. Op deze manier is het mogelijk om de website aan te passen naar de wens van de bezoekers.

LinkedIn Functioneel, Analytisch, Tracking AnalyticsSyncHistory 1 maanden
LinkedIn Functioneel, Analytisch, Tracking bcookie 1 jaar
LinkedIn Functioneel, Analytisch, Tracking bscookie 1 jaar
LinkedIn Functioneel, Analytisch, Tracking lang Einde sessie
LinkedIn Functioneel, Analytisch, Tracking li_gc 6 maanden
LinkedIn Functioneel, Analytisch, Tracking li_sugr 3 maanden
LinkedIn Functioneel, Analytisch, Tracking lidc 23 uur
LinkedIn Functioneel, Analytisch, Tracking ln_or 23 uur
LinkedIn Functioneel, Analytisch, Tracking UserMatchHistory 1 maanden

Deze cookies worden geplaatst door LinkedIn en onderzoeken welke pagina's de gebruiker van de website bezoekt. Daarnaast zorgen de cookies ervoor dat de bezoeker informatie kan delen met anderen via LinkedIn.

Site Cookies Functioneel psn_atf 23 uur

Deze cookies houden ingevoerde gegevens op de website bij, zodat het gebruik van de website makkelijker is voor de gebruiker. Hierbij kan worden gedacht aan inloggegevens, gegevens die worden ingevuld op formulieren en het opslaan van voorkeuren.

Tawk.to Tracking __tawkuuid 6 maanden
Tawk.to Tracking ss Einde sessie
Tawk.to Tracking TawkConnectionTime Einde sessie
Tawk.to Tracking tawkUUID 6 maanden
Tawk.to Tracking twk_idm_key Einde sessie

Deze cookies worden geplaatst door Tawk.to en wordt gebruikt in combinatie met de live chat. Deze cookie houdt bij op welke pagina de gebruiker zich bevindt, zodat de gebruiker reactief te woord kan worden gestaan via de live chat.

WordPress Analytisch, Tracking complianz_policy_id 1 maanden
WordPress Analytisch, Tracking lesid Einde sessie

Deze cookies worden geplaatst door Wordpress. Deze cookies worden onder andere gebruikt om het gedrag en de voorkeuren van de websitebezoeker te registreren. Op basis van de verzamelde gegevens, kunnen er gepersonaliseerde advertenties aan de websitebezoeker worden getoond. 

WPML Functioneel wp-wpml_current_language Einde sessie

Deze cookie wordt geplaatst om de taalinstellingen te bewaren, ook wordt getest of de cookies zijn ingeschakeld.

3. Google Analytics

A. Google

  1. Via onze website wordt een cookie geplaatst van het ongetwijfeld bij u bekende bedrijf Google. Deze cookies maken deel uit van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om te onderzoeken hoe u als bezoeker onze website gebruikt en hierover maakt Google voor ons inzichtelijke rapportages.
  2. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. 
  3. U kunt hier lezen op welke manier Google uw persoonsgegevens gebruikt en voor welke doeleinden deze worden ingezet.

B. Privacy-instellingen

  1. Door middel van deze cookieverklaring informeren wij u over het gebruik van dit type cookie.
  2. TIC Online Marketing heeft met Google een verwerkersovereenkomst gesloten.
  3. De informatie die Google verzamelt, wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd maar uw IP-adres is daarbij niet gemaskeerd zodat uw locatie wel herleidbaar blijft.
  4. Wij hebben Google toestemming gegeven om de verzamelde gegevens te delen met overige producten of diensten van Google (zoals o.a. Adwords, DoubleClick).

4. Websites van derden en wijzigingen

  1. Deze cookieverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Het is voor TIC Online Marketing niet mogelijk om te garanderen dat deze derden op een betrouwbare en veilige wijze omgaan met uw persoonsgegevens.
  2. Raadpleeg altijd de privacyverklaring van deze websites alvorens van deze websites gebruik te maken.
  3. Deze cookieverklaring kan worden gewijzigd. Bij wijziging zal u opnieuw worden gevraagd om uw akkoord voor de plaatsing van de gewijzigde cookies. De huidige versie van deze cookieverklaring is 20240301.

5. Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

A. Uw rechten

  1. U heeft het recht om:
    1. uw persoonsgegevens in te zien;
    2. een verzoek tot correctie van gegevens in te dienen;
    3. een verzoek te doen minder gegevens door ons te laten verwerken;
    4. verwijdering van uw gegevens aan te vragen;
    5. uw gegevens te laten overdragen aan iemand anders en,
    6. een klacht in te dienen zoals verder is beschreven in artikel 6.
  2. Mocht u vragen of opmerkingen over de gegevensverwerking van TIC Online Marketing hebben, stuur dan een verzoek naar hello@ticonlinemarketing.nl
  3. TIC Online Marketing wil er zeker van zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan. Daarom vragen wij u vriendelijk om, tezamen met uw verzoek tot inzage, correctie of verwijdering, een kopie van uw identiteitsbewijs mee te sturen. Ter bescherming van uw privacy verzoekt TIC Online Marketing u om in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart te maken.
  4. TIC Online Marketing zal zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken, op uw verzoek reageren.

6. Klachtrecht

A. Interne behandeling

  1. Wanneer u klachten heeft over de wijze van verwerking van (persoons)gegevens helpt TIC Online Marketing u graag om deze in onderling overleg uit de wereld te helpen. Richt uw klacht voor behandeling in eerste instantie tot hello@ticonlinemarketing.nl.

B. Autoriteit Persoonsgegevens

  1. Op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over onze verwerkingen van uw persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens. Meer informatie over uw klachtrecht vindt u op de website via:
    https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/privacyrechten/klacht-over-gebruik-persoonsgegevens.