Blogs laten schrijven met een doordachte strategie

Je weet dat bloggen een uitstekende manier is om je expertpositie te verbeteren, beter vindbaar te worden in Google en nieuwe leads via de website binnen te krijgen. Genoeg redenen om blogs te laten schrijven!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Blogs laten schrijven met een doordachte strategie

Je weet dat bloggen een uitstekende manier is om je expertpositie te verbeteren, beter vindbaar te worden in Google en nieuwe leads via de website binnen te krijgen. Genoeg redenen om blogs te laten schrijven!

Toch horen we nog veel te vaak van ondernemers dat ze flink geïnvesteerd hebben in het laten schrijven van blogs, maar dat het onderaan de streep weinig heeft opgeleverd… Dat is niet alleen zonde, maar ook onnodig. Wij zijn net zoals jij ondernemers die willen dat een investering een goed resultaat oplevert. Daarom hebben we een strategie voor onze klanten ontwikkeld die het rendement van je blogs enorm vergroot.

Zo gaan we ervoor zorgen dat jouw blogs zoveel mogelijk leads opleveren

Iedere potentiële klant doorloopt een aantal stappen voordat hij een dienst afneemt of een product koopt. Ga maar bij jezelf na: als je bijvoorbeeld een nieuwe laptop wilt kopen, dan heb je eerst een bepaalde informatiebehoefte, voordat je je portemonnee trekt. Je wilt bijvoorbeeld weten wat betrouwbare laptops zijn of waar je op moet letten als je een laptop gaat kopen. Welk product of dienst je ook verkoopt: jouw potentiële klanten hebben ook een informatiebehoefte.

En precies die informatiebehoefte nemen we als uitgangspunt als we blogs voor je gaan schrijven. Zo zorgen we ervoor dat we je potentiële klanten helpen om voor jou te kiezen. Als jij ze de informatie geeft die ze zoeken, vergroot je namelijk je expertpositie, wek je vertrouwen en wordt de business je sneller gegund.

Werkwijze

Informatiebehoefte in kaart brengen

Om de informatiebehoefte van je doelgroep in kaart te brengen waarop we met blogs kunnen inspelen, nemen we een telefonisch interview met je af. Zo weten we precies welke informatie je potentiële klanten willen hebben voordat ze contact met je opnemen of een aankoop bij je doen. Geen zorgen, wij doen het denkwerk. Jij hoeft alleen maar een aantal eenvoudige vragen te beantwoorden. Aan de hand van het interview onderzoeken we met diverse tools hoe jouw doelgroep online naar informatie zoekt. Zo kunnen we de blogs afstemmen op het zoekgedrag en de woorden die je doelgroep daarbij gebruikt.

Blogplan maken

Als we de informatiebehoefte van je doelgroep in kaart hebben gebracht en weten hoe ze online naar die informatie zoeken, werken we een blogplan voor je uit. Zo weet je precies hoeveel blogs we gaan schrijven, wat de insteek van ieder blogartikel is en dat we geen kansen laten liggen waar we met een blog op kunnen inspelen.

Promoten

Bloggen levert veel meer op als je de blogs proactief gaat promoten. Wij kunnen je helpen om dat te doen. Bijvoorbeeld door op social media te adverteren, waarbij het doel is om lezers naar het blogartikel door te sturen. Een ander voorbeeld: de afgelopen 10 jaar hebben we veel relaties opgebouwd met beheerders van blogsites in diverse branches. Zo kunnen we ervoor zorgen dat ze jouw blog onder de aandacht van hun lezers brengen, zodat je profiteert van het bereik van de blogsite. Tijdens een kennismakingsgesprek vertellen we je hier graag meer over.

Vrijblijvend van gedachten wisselen?

Wil je weten hoe we bloggen voor jouw bedrijf strategisch kunnen inzetten, zodat de blogs zoveel mogelijk leads opleveren? Neem dan via een van de onderstaande knoppen contact met ons op. We maken graag vrijblijvend kennis met je.

Offerte aanvragen Bel ons

Waarom zakelijk bloggen uitbesteden aan TIC Online Marketing?

  • We zorgen ervoor dat jouw blogs geen losse flodders zijn, maar voortkomen uit een goed doordachte en onderbouwde blogstrategie, waardoor je een beter rendement krijgt.

  • Met ons blogplan weet je precies waar je aan toe bent: je weet hoeveel blogs er worden geschreven, waar ze over gaan, wanneer ze worden geschreven en wat je investering is.

  • Bij alle blogs die we schrijven nemen we je (potentiële) klant als uitgangspunt. Daardoor leveren we hen een meerwaarde, dat voor jou in meer leads resulteert.

  • Niet geheel onbelangrijk bij het schrijven van blogs: onze tekstschrijvers hebben 10+ jaar aan ervaring met het schrijven van teksten.

Wat bedrijven over ons zeggen

Buy now