Leadgeneratie en conversie optimalisatie training

Complete training, inclusief 1 op 1 coaching

Maak van je website een effectieve leadmachine.

 • Gemiddeld is 96% van alle websitebezoekers er niet direct klaar voor om een aankoop of een offerteaanvraag te doen. In de leadgeneratie en conversie optimalisatie training leer je wat je kunt doen om die massa aan potentiële leads niet door je vingers te laten glippen.
 • Alles wat je tijdens de training leert pas je direct toe op praktijkopdrachten
 • De training bestaat uit een e-learning, diverse praktijkopdrachten en 1 op 1 coaching met een expert in leadgeneratie.
 • Je krijgt een jaar lang toegang tot onze kennisbank, bomvol interessante artikelen om je kennis nog verder mee uit te breiden.
 • Het volgen van de e-learning en de coachingsessies plannen we in overleg met je in.

Training leadgeneratie en conversie optimalisatie

825,- (excl. BTW)
4 weken
E-learning
persoonlijke coaching
Inschrijven

Inhoud en leerdoelen van de training

1. Doelstellingen, doelgroepen en KPI’s

Kies je doelgroep, formuleer doelstellingen en vertaal de doelstellingen naar meetbare KPI’s.

2. Essentie van leadgeneratie en conversie optimalisatie

Iedere websitebezoeker heeft een reden voor zijn bezoek. Het is aan jou de taak om daar zo goed mogelijk op in te spelen en de bezoeker om te zetten in een lead of klant. In deze module leren we je hoe je dat doet.

3. Website analyse

Aan de hand van de theorie uit de vorige module voer je voor jouw website een analyse uit. Hierbij staat het vinden van aandachtspunten met betrekking tot leadgeneratie centraal.

4. User stories en wireframes

Je gaat aan de slag om oplossingen voor de gevonden problemen te bedenken. We leren je hoe je hierbij user stories en wireframes kunt gebruiken.

5. Leadmarketing toepassen

Op basis van de voorgaande stappen heb je nu een plan voor leadgeneratie op tafel liggen. Tijd om het plan op je website toe te passen.

6. Conversie optimalisatie

Om van jouw website een effectieve leadmachine te maken is het belangrijk om continu data te analyseren, conclusies te trekken en optimalisaties uit te voeren. Wij leren je hoe je dat doet.

Dit heb je gedaan als je de training hebt afgerond

Je hebt:

 • Je doelgroep gekozen en doelstellingen geformuleerd.
 • Doelstellingen vertaald naar meetbare KPI’s.
 • De essentie van leadmarketing en conversie optimalisatie geleerd.
 • Een website analyse uitgevoerd en achterhaald wat de leadkillers op jouw website zijn.
 • Geleerd om userstories en wireframes te gebruiken om oplossingen voor de gevonden problemen te bedenken.
 • Geleerd hoe je leadmarketing in de praktijk kunt toepassen.
 • Geleerd hoe je op basis van data conversie optimalisatie kunt toepassen om van je website een effectieve leadmachine te maken.

Inschrijven

Waarom kiezen voor TIC als opleider?

Leerdoelen op maat

Ons doel is om ervoor te zorgen dat de leadgeneratie en conversie optimalisatie training jou zoveel mogelijk oplevert. Daarom stellen we bij de start van de training leerdoelen op en stemmen we de invulling van de coachingsessies daarop af.

Certificering

We sluiten de training af met een eindtoets (slagingsdrempel 70%). Nadat je geslaagd bent ontvang je een certificaat. Je mag de toets zo vaak als je wilt herkansen. Naast de eindtoets krijg je diverse praktijkopdrachten van je coach die je met succes moet afronden.

Unieke leermethode

De meeste online marketing trainingen bestaan met name uit theorie. Natuurlijk is theorie belangrijk, maar het kunnen toepassen van de opgedane kennis is ook van belang. Daarom combineren we de training met coachingsessies. Dat is uniek.

1 op 1 coaching van een expert in leadgeneratie

Om ervoor te zorgen dat je de opgedane kennis zo goed mogelijk in de praktijk kunt toepassen, krijg je coachingsessies van een expert in leadgeneratie.

Meer dan 10 jaar online marketing ervaring

Bij TIC zijn we al meer dan 10 jaar actief in de online marketing. Door die ervaring weten we als geen ander hoe je met online marketing succes kunt boeken.

Ervaringen van voorgangers

“Ik wil, los van de ondersteuning bij de Google Ads werkzaamheden, een onwijs compliment maken voor jullie Academy omgeving. Wauw. Wat ziet het er strak uit, maar bovenal: wat navigeert het fijn en intuïtief. Heel gaaf wat jullie bewerkstelligd hebben! Echt heel professioneel. Complimenten! ”

Wendy Hertgers

Marketeer – ilionx

“Ik ben erg tevreden over de cursus, ik heb echt het gevoel dat ik veel heb geleerd. Er is ontzettend veel gebeurd in de online marketing sinds ik mijn opleiding afronde in 2015. Dankzij de cursus van Succesfactor heb ik mijn kennis bijgeschaafd en kan ik mijn nieuwe kennis toepassen in mijn dagelijkse werk. Ik kan deze cursus met een gerust hart adviseren aan iedereen die zijn affiniteit met en kennis van online marketing wil vergroten. ”

Chris

“Dankzij de partnership hebben wij onze online strategie staan. De begeleiding was professioneel, effectief en praktisch.”

Willem Prinsen

Group Commercial Director – Solidus Solutions

Veelgestelde vragen

Voor iedereen die wil leren hoe ze meer leads via hun website kunnen genereren.

Houd rekening met ongeveer het volgende aantal uren:

 1. E-learning – 8 uur
 2. Praktijkopdrachten – 6 uur
 3. Coachingsessies – 3 uur

De training is op mbo 4 werk- en denkniveau, er is geen kennisdrempel vereist.

Teach Digital Academy (kennisbank), beschikbaar gedurende het traject.

Externe hulpmiddelen:

 • Google Analytics

De training volg je via de online leeromgeving van Teach Digital. De 1 op 1 coachingsessies zijn met een leadgeneratie expert van TIC Online Marketing.

Schrijf je nu in voor de training!