Conversie optimalisatie

Zo gaan onze specialisten het aantal conversies verhogen

Je hebt veel geld geïnvesteerd in je website en over het aantal websitebezoekers ben je tevreden. Maar toch doen weinig bezoekers datgene wat je wilt. Het gevolg is dat er via je website weinig aanvragen, bestellingen of telefoontjes binnenkomen. Dat wil je veranderen.

Om het rendement van conversie optimalisatie zo hoog mogelijk te maken, werken onze conversie specialisten met een beproefde aanpak die gebaseerd is op onze jarenlange ervaring met het verhogen van conversies. Met onze aanpak zien we belangrijke data niet over het hoofd en voorkomen we dat er onbedoeld aanpassingen op je website worden doorgevoerd die juist een averechts effect hebben op het aantal conversies. Concreet is onze aanpak als volgt:

Onze werkwijze

Analyse van de websitetechniek en de huidige resultaten

Om te analyseren of je website goed functioneert en snel wordt geladen, voeren we een technische analyse uit. Te lange laadtijden en andere technische mankementen kunnen namelijk een grote invloed hebben op het aantal conversies. Ga maar na bij jezelf: wat doe je als een online formulier niet goed werkt of als een website iedere pagina traag laad? Precies, dan klik je hem weg. Dat doen jouw websitebezoekers dus ook. Naast de techniek analyseren we aan de hand van de websitestatistieken de huidige resultaten. Daarbij kijken we onder andere naar de bezoekersduur, het aantal bekeken pagina’s en het aantal bezoekers per pagina versus het aantal conversies. Meestal maken we ook een aantal (anonieme) video opnames van websitebezoekers. Daardoor kunnen we heel precies vaststellen welke knelpunten ervoor zorgen dat bezoekers niet converteren. Denk aan zaken zoals formulieren die onnodig lang zijn waardoor bezoekers afhaken, een menu dat te complex is of een contactknop die niet genoeg opvalt.

Hypotheses opstellen en testplannen maken

Met de uitkomsten van de analyse van de websitetechniek en de huidige resultaten maken we een testplan. Concreet stellen we hypotheses op (als we aanpassing y doorvoeren, verwachten we resultaat x) en bepalen we wat we gaan testen en welke tools we daarbij inzetten. Eenvoudige verbeteringen die uit de analyse naar voren komen (zoals niet goed functionerende formulieren of onderdelen van de website die op mobiele apparaten niet goed worden weergegeven) lossen we direct voor je op.

Testvarianten maken en online zetten

De testplannen werken we uit in testvarianten. Dit zijn twee pagina’s die over hetzelfde onderwerp gaan, maar waarin variaties qua opbouw en uiterlijk zijn verwerkt (ook wel a/b testen genoemd). De testpagina’s zetten we een korte periode online, zodat we voldoende data verzamelen om onderbouwde conclusies te kunnen trekken over hoe we het conversiepercentage kunnen verhogen.

Resultaten analyseren en terugkoppeling geven

Na de testperiode analyseren we de behaalde resultaten en geven we je daar terugkoppeling over. Ook bespreken we de vervolgacties, zoals het implementeren van de best presterende pagina. Het kan ook zo zijn, dat de beoogde resultaten nog niet zijn behaald en we een nieuwe, aangepaste, test moeten draaien. Conversie optimalisatie is immers een proces van analyseren, testen en verbeteren totdat het gewenste resultaat is behaald. Voorafgaand aan de start van jouw project maken we uiteraard afspraken over het budget, zodat je weet waar je aan toe bent.

Weten hoe we jouw conversiepercentage kunnen verhogen?

Wil je vrijblijvend sparren over de mogelijkheden om het aantal conversies van jouw website te verhogen? Klik dan op een van de onderstaande knoppen om contact met ons op te nemen. We maken graag kennis met je.

Waarom conversie optimalisatie aan TIC uitbesteden?

We hebben een eigen conversie optimalisatie lab waarin we onze aanpak door en door hebben getest, zowel op onze eigen website als op ons netwerk van 300 webshops. Daardoor hebben we enorm veel ervaring opgedaan waarvan onze klanten ook profiteren.

Ieder conversie optimalisatie traject starten we met een uitgebreide (technische) analyse van je website. Daarbij kijken we onder andere naar de laadtijden en andere technische aspecten van je website. Lange laadtijden en andere technische mankementen zijn namelijk echte conversiekillers.

Je ontvangt een duidelijke rapportage over het uitgevoerde werk. Zo weet je precies welke werkzaamheden we hebben uitgevoerd en wat de resultaten daarvan waren. Ook nemen we regelmatig contact met je op om de voortgang te bespreken.

We handelen op basis van data. Daardoor voorkomen we de uitvoering van nutteloze testen en dus het doen van onnodige investeringen.

Conversie optimalisatie uitbesteden?

Wat bedrijven over ons zeggen

 • “Vanuit eigen ervaring weet ik dat het lastig is om aan professionele en betrouwbare samenwerkingspartners te komen, maar TIC Online Marketing is absoluut zo’n partij.”

  Sjoerd Hansen van Result Internetmarketing

  Lees verder
 • “Een fijne online marketing partij met een proactieve houding, originele ideeën en een langetermijnvisie.”

  David Janssen van VPNOverview

  Lees verder
 • “TIC heeft maatwerk geleverd. Het scherp neerzetten van een visie en die te kunnen vertalen naar een passende website is een kracht die TIC in de klant naar boven haalt.”

  Olaf van den Berg van Vintake

  Lees verder
 • “De jongens van TIC weten goed waar ze over praten, ik heb leuk contact en boek goede resultaten.”

  Joost Jansen van Joost Jansen

  Lees verder
 • TIC is een betrouwbare partner die voor de lange termijn gaat en veel expertise in huis heeft. Ik kan TIC van harte aanbevelen als partner voor SEO.

   

  Samuel Beltman van Autowinkel

  Lees verder

Lees onze laatste artikelen

TIC Online Marketing schrijft regelmatig nieuwe blogs die van invloed zijn op jouw online omgeving. Lees hieronder onze laatst geschreven blogs.