Website laten verhuizen

Verhuizing zonder kopzorgen

 • Wil je jouw website grootschalig vernieuwen?
 • Is je huidige CMS niet meer naar je zin en wil je overstappen naar een ander CMS?
 • Moet je website naar een andere domeinnaam en/of hostingomgeving worden overgezet?

Wat de reden ook is, het verhuizen van je website kan best spannend zijn. Gaat je website niet offline? Verlies je geen content? Gaat het aantal websitebezoekers niet dalen? En functioneert alles straks nog goed? Daarom plannen we graag een sparringsessie met je in om jouw verhuiscase te bespreken en je te adviseren over wat voor jou de beste oplossing is. Ons doel: een website verhuizing zonder kopzorgen.

Binnen 24 uur bellen we je om een afspraak in te plannen. Online of op kantoor, jij kiest. De sparringsessie krijg je van ons en is zonder verdere verplichtingen.

Ik wil groeien!
Titel en beschrijving optimalisatie

Website verhuizen en online groei

De verhuizing van je website is hét moment om stil te staan bij de doelen die je met de website wilt behalen. Moeten er bijvoorbeeld bepaalde functionaliteiten worden toegevoegd, zoals een chatfunctie?

En welke optimalisatiekansen zijn er? Kunnen we tijdens de verhuizing bijvoorbeeld SEO optimalisaties doorvoeren, zodat je website na de verhuizing online beter vindbaar wordt?

De verhuizing van je website biedt dus allerlei kansen om online te groeien. Wij helpen je om die kansen te benutten.

Zo pakken we het aan

1. Intake

Wat wil je bereiken?

Waarom wil je verhuizen en wat zijn je verwachtingen? Moet alle content van je website meeverhuizen of mag een deel weg? Wil je een ander CMS? En welke doelen wil je met de website behalen? Al dit soort vragen komen tijdens de intake aan bod.

2. Nulmeting

Waar sta je nu?

Het verhuizen van je website kan impact hebben op je online vindbaarheid. Daarom voeren we een nulmeting uit. We kijken onder andere naar je posities in Google, backlinks, aantal websitebezoekers en de content die op je website staat.

Met de uitkomsten van de nulmeting kunnen we achteraf het effect van de verhuizing meten en waar nodig actie nemen.

3. Verhuisplan

Goede voorbereiding = halve werk

De intake en de nulmeting vormen de input voor ons verhuisplan. Hierin staat wat er verhuisd wordt, welke eventuele nieuwe functionaliteiten er gebouwd moeten worden, welke content weg kan enzovoorts. Nadat je het verhuisplan hebt goedgekeurd plannen we het uit te voeren werk in.

4. Testomgeving opzetten

Werk achter de schermen

In een testomgeving voeren we alle te nemen acties van het verhuisplan uit. Je kunt de ontwikkelingen op de voet volgen. We hebben diverse malen overleg om de vorderingen te bespreken en je krijgt alle ruimte om feedback te geven.

5. Livegang

De verhuisdag is aangebroken

We zetten de testomgeving live en voeren diverse tests uit om te kijken of alles goed functioneert. Ook checken we of alle gekoppelde tools, zoals Google Analytics, Google Tag Manager, formulieren enzovoorts goed werken.

6. Controle en monitoring

Oogje in het zeil houden

In de periode na de verhuizing blijven we controles uitvoeren en monitoren we de prestaties van de website. Geeft de website bijvoorbeeld geen foutmeldingen? Laden pagina’s snel? Hoe ontwikkelen

de posities in Google zich? De bevindingen vergelijken we met de data van de nulmeting. Indien nodig adviseren we je over te nemen acties.

Waarom jouw website door TIC laten verhuizen?

Meer dan 10 jaar ervaring

Onze websitespecialisten hebben meer dan 10 jaar ervaring met het verhuizen van websites. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de risico’s van een verkeerd uitgevoerde verhuizing. Zoals je website die offline gaat of functionaliteiten die het niet meer doen.

Snelle en veilige hosting

Alle websites die we verhuizen zetten we op een betrouwbare hostingomgeving met snelle laadtijden en goede beveiliging. We maken dagelijks back-ups van je website. Tot wel 1 jaar terug. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het verlies van content indien er onverhoopt iets mis gaat.

Gericht op online groei

Onze dienstverlening gaat verder dan alleen het verhuizen van je website. We kijken bij het verhuizen naar optimalisatiekansen om het rendement van je website te verbeteren. Een website is immers een investering die resultaat moet opleveren.

Eén contactpersoon

Om snel en makkelijk te kunnen schakelen krijg je een vast contactpersoon die de verhuizing van jouw website coördineert.

Dit zeggen onze klanten

 • Een club jonge mensen met veel kennis over SEO. Naast hun SEO ondersteuning, hebben ze onze huidige websites mee helpen ontwikkelen. TIC is altijd goed bereikbaar en in staat snel... Lees meer

  thumb Outing Holland
  10 december 2020

  Fijne en transparante partij om mee samen te werken. Ze denken met ons mee, zien en benutten de kansen. Een partner die gezamenlijk succes nastreeft!

  thumb Mitsubishi Elevator Europe
  10 december 2020

  Na een fijne strategische sessie hebben we nieuwe inzichten gekregen voor onze Online Marketing aanpak!

  thumb Roel Schatorjé
  10 augustus 2021
 • Ondanks dat ik geen directe opdracht had, heel goed en fijn op weg geholpen!

  thumb Tom Verstraelen
  10 december 2019

  TIC heeft mij niet alleen goed, maar vooral ook pijlsnel geholpen. Nog dezelfde dag dat ik mijn vraag stelde waren de eerste stappen al gezet. De uiteindelijke terugkoppeling was ook... Lees meer

  thumb Joris
  10 december 2020

  Since almost a year we are working with ticonline. They were a great support in our shop migration in regards of SEO, URLs transition and tracking. The communication is excellent.

  thumb Jenny Schmitt
  10 december 2020
 • Na een korte maar fijne stage gelopen te hebben bij TIC Online Marketing, raad ik dit bedrijf zeker aan. Een leuk jong team die op alle gebieden van websites goede... Lees meer

  thumb MarkGDK
  10 oktober 2021

  We zijn gaan samenwerken met TIC online marketing, vanwege een webshop softwaremigratie. Mijn zorgen over URL's en SEO heeft TIC helemaal weggenomen. Elke stap die gezet gaat worden, wordt van tevoren... Lees meer

  thumb Marieke Migchelbrink
  10 december 2020

  TIC denkt met je mee, is open en transparant en flexibel!

  thumb Richard Beks
  10 april 2021

Veelgestelde vragen

Ja, we hebben hier veel ervaring mee. Onder andere doordat we een eigen netwerk van ruim 300 webshops hebben. We weten dus als geen ander hoe we webshops moeten verhuizen.

Het laten verhuizen van een website is altijd maatwerk. Dat heeft onder andere te maken met de hoeveelheid content die verhuisd moet worden en de technische functionaliteiten. Neem contact met ons op om jouw verhuiscase aan ons voor te leggen en een voorstel op maat te ontvangen.

Nadat je website is verhuisd sluiten we een onderhoudsabonnement af. Zo weet je zeker dat jouw website altijd technisch up to date is, goed blijft functioneren en de kans op hacking klein is.

Ja, we kijken standaard naar het online marketing aspect als we een website gaan verhuizen en adviseren je over de optimalisatiekansen. Het is vervolgens aan jou wat je met het advies wil doen.