Een webshop laten bouwen die écht klanten oplevert

Er zijn veel partijen waar je een webshop kunt laten bouwen. Maar het rendement? Dat valt vaak tegen. Lees hoe we dat voorkomen bij de bouw van jouw webshop. Neem contact op!

Je wilt een professionele webshop laten bouwen. De shop moet eenvoudig te beheren zijn en de gewenste functionaliteiten hebben. Maar eerlijk is eerlijk: aan het eind van de dag moet de shop vooral goed verkopen en dus klanten opleveren. En precies op dat punt wordt er bij de bouw van webshops vaak onvoldoende aandacht gegeven. Het gevolg: een ‘mooie’ shop die prima functioneert, maar weinig oplevert… Bij de bouw van een webshop stellen we daarom een doordachte strategie voor je op, waarmee de kans op verkopen zo groot mogelijk wordt.

Dit mag je van onze webshops verwachten

Het belangrijkste doel van een webshop is dat hij bijdraagt aan het behalen van je bedrijfsdoelstellingen. Gemak en efficiency zijn daarbij belangrijke onderdelen. Concreet kun je op dat vlak het volgende verwachten:

  • Je klanten kunnen eenvoudig via mobiel, tablet en pc bij je shoppen.
  • De laadtijden van de webshop worden zo kort mogelijk gemaakt, zodat je klanten niet afhaken omdat pagina’s traag laden. Ook zorgen we ervoor dat je website niet zomaar offline gaat als er veel bezoekers tegelijkertijd bij je aan het shoppen zijn.
  • Je klanten kunnen eenvoudig afrekenen met bekende betaalmethoden zoals IDEAL, PayPal en met Afterpay (indien gewenst).
  • Je webshop wordt voorzien van een SSL-certificaat (https). Daardoor voldoe je aan de AVG wetgeving voor wat betreft het veilig verzenden van persoonsgegevens. Denk hierbij aan klanten die een bestelling bij je plaatsen of hun gegevens via een contactformulier naar je verzenden.
  • Je hoeft je geen zorgen te maken over updates en of je webshop daarna nog goed functioneert. Doordat we alles up tot date houden neemt de kans op hacking bovendien aanzienlijk af.
  • Je kunt een onbeperkt aantal producten in je shop zetten en eenvoudig de voorraden beheren.
  • Je webshop wordt standaard zoekmachinevriendelijk opgebouwd, zodat potentiële klanten je online gemakkelijk kunnen vinden.

Last but not least: Loop je ergens tegenaan of heb je een vraag? Dan kun je uitstekende support verwachten. Zowel telefonisch, als per mail of via de chat.

Jouw webshop laten bouwen of verbeteren?

Rob 030 20 72 770 hello@ticonlinemarketing.nl

Onze werkwijze

Door ruim 10 jaar ervaring in online marketing, hebben we een aanpak ontwikkeld waarmee we de kans dat jouw webshop een succes wordt zo groot mogelijk maken. Concreet pakken we het als volgt aan:

Intake

We nemen een intake met je af, om in kaart te brengen waar je webshop aan moet voldoen. Denk aan bepaalde koppelingen met betalingssystemen, wensen op het gebied van design en of je webshop op een aparte website moet komen of in de huidige website geïntegreerd moet worden. Ook bespreken we de wensen op het gebied van hosting, je wilt immers niet dat je website traag laad of offline gaat als er te veel bezoekers aan het shoppen zijn.

Cruciale stap: Strategie opstellen

Tijdens de intake inventariseren we ook de doelen die je met de webshop wilt behalen, zodat we daar een online marketing strategie voor kunnen opstellen. Je webshop kan immers moeilijk voor je gaan verkopen, als je geen plan hebt om er klanten naartoe te trekken.
Concreet betekent dit dat we bepalen welke online marketing kanalen we het beste kunnen inzetten om jouw doelen te behalen. Denk aan zoekmachine optimalisatie, online adverteren en social media. Daarbij is een combinatie van kanalen vaak het beste, zodat ze elkaar kunnen versterken en voor meer potentiële klanten in je webshop kunnen zorgen.

Webshopstructuur en design

Aan de hand van de intake en de strategie bouwen we de structuur van je webshop op en integreren we het design in het systeem. Ook koppelen we betaalsystemen en andere gewenste modules aan je shop, zoals reviewsystemen en social media functionaliteiten.

Puntjes op de i zetten en de webshop vullen

Op basis van je feedback op de eerste versie van de webshop zetten we de puntjes op de i. Daarna vullen we de shop met de producten. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om dat zelf te doen. Onze shops zijn van een gebruiksvriendelijk systeem voorzien, waardoor je eenvoudig de webshop zelf kunt beheren.

Je webshop gaat online!

Nadat we de puntjes op de i hebben gezet en je daarop akkoord hebt gegeven, zetten we je webshop online. Doordat we standaard aan al onze webshops statistische programma’s koppelen, heb je vanaf dag één inzicht in hoe je webshop presteert. En heb je ergens hulp bij nodig of heb je een vraag? Dan zijn we er voor je!

Veelgestelde vragen

Jazeker! Indien gewenst bespreken we voor het overzetten ook wat je aan de webwinkel zou willen verbeteren. Denk aan betere online vindbaarheid, of meer verkopen met het huidige aantal bezoekers. Op die manier tillen we de webwinkel samen naar een volgend niveau.

Kan ik een webwinkel aan mijn huidige website laten koppelen? ↓

Absoluut, zeker als je website al een aantal jaren draait en daardoor online goed vindbaar is, kan het verstandig zijn om geen losse webwinkel te laten maken, maar deze in de huidige website te integreren. Wil je naast het bouwen van de webwinkel ook gelijk je website vernieuwen? Dan pakken we dat ook voor je op.

Een greep uit ons portfolio

Bekijk een aantal voorbeelden van onze mooie projecten.
Heldro IJs Design & Development

In het zuiden van Nederland is Heldro IJs toch echt wel een begrip. De makers van dit ambachtelijke ijs waren naast hun nieuwe salon in Nijmegen ook toe aan een nieuwe website! En dat is gelukt..
Bekijk deze website →

Frites Atelier Amsterdam Development

De nieuwe website van Frites Atelier Amsterdam hebben we met veel plezier ontwikkeld. Natuurlijk is er veldonderzoek gedaan door die heerlijke friet van Sergio Herman eens te proeven met het team. Naast het geven van een bezoekje aan de nieuwe website, is een bezoekje aan één van de ateliers zeker de moeite waard!
Bekijk deze website →

Buy now