Conversie optimalisatie (ook wel ‘CRO’ genoemd) is dé oplossing om dit soort problemen te tackelen. Met behulp van onze vakkennis en slimme tools analyseren we om welke redenen bezoekers mogelijk geen lead of klant bij je worden en welke verbeteringen er nodig zijn om dat te veranderen.
Om ervoor te zorgen dat conversie optimalisatie optimaal rendement oplevert, werken we op basis van abonnementen vanaf. De abonnementen sluiten we af voor een periode van minimaal 3 maanden met tussentijds overleg om de voortgang te monitoren.
Zo hebben we genoeg tijd om een website analyse uit te voeren, testen te doen en je website te verbeteren. Na afloop van de 6 maanden plannen we een evaluatiegesprek in om te kijken of we kansen zien om de conversie verder te verhogen.
✓ Doelstellingen en KPI’s
✓ Technische check-up website (laadtijden, bugs)
✓ Gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid
✓ Vertrouwen vergroten
✓ Doelstellingen en KPI’s
✓ Technische check-up website (laadtijden, bugs)
✓ Gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid
✓ Vertrouwen vergroten
✓ Neuromarketing toepassen
✓ Roadmap opstellen*
✓ Gebruikservaring onderzoeken: eyetracking en videoanalyse
✓ Doelstellingen en KPI’s
✓ Technische check-up website (laadtijden, bugs)
✓ Gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid
✓ Vertrouwen vergroten
✓ Neuromarketing toepassen
✓ CRO tooling
✓ Roadmap opstellen*
✓ Gebruikservaring onderzoeken: eyetracking en videoanalyse
✓ Doelstellingen en KPI’s
✓ Technische check-up website (laadtijden, bugs)
✓ Gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid
✓ Vertrouwen vergroten
✓ Neuromarketing toepassen
✓ CRO tooling
✓ Roadmap opstellen*
✓ Gebruikservaring onderzoeken: eyetracking, videoanalyse en klantfeedback
✓ Jaarplan opstellen
*Een roadmap omvat een plan over de optimalisaties die we willen gaan uitvoeren en welke inzichten we over het klantgedrag willen krijgen. Het plan biedt houvast om het aantal conversies te optimaliseren.
Om je goed te kunnen adviseren over welk abonnement bij jou situatie past, plannen we graag een intakegesprek met je in. Tijdens de intake bespreken de doelstellingen die je met je website wilt behalen en wat de huidige resultaten zijn. Ook voeren we een CRO-scan uit. Op basis van de uitkomsten kunnen we je adviseren over welk abonnement voor jou de beste oplossing is om de kloof tussen je doelstellingen en je behaalde resultaten te dichten.
Het intakegesprek is zonder verdere verplichtingen.
Conversie optimalisatie specialist
Ons bedrijf is opgedeeld in verschillende vakgebieden binnen online marketing. Daarom hebben we voor ieder vakgebied een specialist in dienst, dus ook voor conversie optimalisatie. Dat zie je terug in de resultaten.
10+ jaar ervaring
We hebben 10+ jaar ervaring met conversie optimalisatie. En ja, conversie optimalisatie is altijd een kwestie van analyseren en testen. Maar door onze ervaring weten we hoe we dat het beste kunnen aanpakken.
Geen onnodige testen
We starten ieder conversie optimalisatie traject met een uitgebreide analyse van je website en je bezoekers. Daardoor signaleren we sneller wat de conversieknelpunten zijn en verspillen we geen tijd en budget aan het uitvoeren van onnodige testen.
Transparantie
Je ontvangt maandelijks een duidelijke rapportage over het uitgevoerde werk en de behaalde resultaten. Ook nemen we regelmatig contact met je op om de voortgang te bespreken.
Eén contactpersoon
Hoe minder lijntjes, hoe prettiger het communiceert. Daarom krijg je bij ons een vast contactpersoon voor jouw conversie optimalisatie traject.
Als je niet aan de slag gaat met conversie optimalisatie weet je één ding zeker. En dat is dat er iedere dag websitebezoekers door je vingers glippen die geen lead worden of aankoop doen. Terwijl je marketingbudget uitgeeft om die bezoekers op je website te krijgen… Hoe zonde is dat? Zet daarom de eerste stap naar meer conversies en plan je gratis intakegesprek in. Je zit nergens aan vast.
Je zit nergens aan vast, dit is 100% vrijblijvend.
Conversie optimalisatie (ook wel ‘conversion rate optimalisation’ of afgekort ‘CRO’ genoemd) is het optimaliseren van je website of webshop met als doel dat meer bezoekers converteren. Converteren betekent dat een bezoeker een bepaalde actie neemt die jouw bedrijf iets oplevert.
Een conversie is het resultaat van de actie die bezoekers nemen als ze converteren. Denk bijvoorbeeld aan:
Micro conversies worden ook wel ‘soft conversies’ genoemd. Dat komt doordat de waarde relatief laag is.
Voorbeelden van micro conversies zijn klikken op het telefoonnummer en e-mailadres, een bezoek aan de contactpagina, een bepaalde bezoekduur aan de website/webshop en producten toevoegen aan het winkelmandje.
In de meeste gevallen vindt er eerst een aantal micro conversies plaats voordat een bezoeker voor een macro conversie zorgt. Macro conversies hebben grotere waarde dan micro conversies en leveren iets concreets op. Denk aan een ingevuld contactformulier, een offerteaanvraag of een bestelling.
Om het aantal conversies te verhogen kun je diverse optimalisaties doorvoeren op je website of webshop. Een aantal optimalisaties kun je doorvoeren zonder dat je er een test voor uitvoert. Het gaat om optimalisaties waarmee je de gebruiksvriendelijkheid voor de bezoeker vergroot, bijvoorbeeld:
Naast de optimalisaties om de gebruiksvriendelijkheid van je website of webshop te verbeteren, kun je diverse testen uitvoeren om het aantal conversies te verhogen. Zo kun je bijvoorbeeld testen met de kleuren van buttons en de tekst die in de buttons staat.
Test bijvoorbeeld met de woorden ‘Offerte aanvragen’ en ‘Ontvang een prijsopgave’ en kijk welke tekst het beste resultaat oplevert. Doordat iedere website en webshop uniek is, is het een kwestie van testen om te kijken wat voor jouw case het beste werkt.
Een goed conversiepercentage voor webshops ligt tussen de twee en drie procent (macro conversies). Dat betekent dat van iedere 100 bezoekers er slechts 2 tot 3 een conversie oplevert.
Bedenk wel dat dit slechts een gemiddelde is. Voor bepaalde sectoren ligt het conversiepercentage een stuk hoger. Webshops die bijvoorbeeld voedingsmiddelen of verzorgingsproducten verkopen, hebben doorgaans een hoger conversiepercentage.
Voor websites is een goed conversiepercentage hetzelfde als voor webshops, dus tussen de twee en drie procent. Ook voor websites geldt dat de percentages per sector kunnen verschillen.
Met een gemiddeld conversiepercentage van twee tot drie procent vraag je je misschien af of investeren in conversie optimalisatie een goed idee is. Dat is het zeker.
Stel dat je per maand 2.000 bezoekers hebt en je weet het conversiepercentage van anderhalf procent naar drie procent te verhogen. Dat levert je het dubbele aantal klanten of leads op.
Je gaat dan van 2000 : 100 x 1,5% = 30 conversies naar 60 conversies per maand. Dat is 100% groei! Het aantal conversies kun je vervolgens doorrekenen naar een groei in omzet. Dat kun je doen door de gemiddelde orderwaarde te nemen en die te verdubbelen.
Als je vervolgens zorgt dat niet alleen het aantal conversies toeneemt, maar ook het aantal bezoekers, dan neemt het resultaat nog meer toe.
Jazeker, ook als je relatief weinig bezoekers hebt, zorgt conversie optimalisatie voor meer klanten en/of leads. Het verbeteren van de gebruikerservaring kan al voor een verhoging van het aantal conversies zorgen.
Het is wel zo dat bepaalde testen die voor conversie optimalisatie worden gebruikt niet mogelijk zijn om op websites en webshops toe te passen die weinig bezoekers hebben. Door de beperkte data die de test oplevert kun je niet met zekerheid zeggen dat de testuitslag betrouwbaar is. Maar los van de testen kun je veel optimaliseren en nog steeds een flinke groei realiseren.
Een aantal basis optimalisaties kun je prima zelf uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de leesbaarheid van de pagina’s door lange alinea’s in korte alinea’s op te knippen en tussenkoppen toe te voegen.
Ook het toevoegen van Call To Actions en het testen van verschillende teksten voor buttons kun je prima zelf doen.
Voor het echte werk en het uitvoeren van complexere testen raden we je aan om conversie optimalisatie uit te besteden. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.