Klanten trekken en behouden door content marketing

Content marketing is een variant van online marketing. Deze methode staat voor het ontwikkelen van kwalitatief hoogwaardige content waarmee klanten moeten worden gewonnen of betrokken raken met de activiteiten van het bedrijf. Content marketing onderscheidt zich van de klassieke reclame, die de bezoekers meestal veel minder toegevoegde waarde biedt. Vormen van content marketing zijn nieuwsberichten, tutorials, tips en reviews. Deze worden over het algemeen gepubliceerd op de website of blog van het bedrijf.
De afgelopen jaren is content marketing sterk veranderd. Teksten gaan vaker gepaard met video’s, infographics en andere visualisaties waarin het grootste gedeelte van de gewenste informatie wordt overgebracht.

Direct advies aanvragen

Content Marketing in het kort

Bij content marketing staan de interesses en behoefte van de klant centraal. Je probeert de klant te helpen en niet te overtuigen. Je probeert waardevolle informatie aan de klant te bieden om uiteindelijk het gedrag van deze klant om te zetten tot winstgevend klantgedrag.

Waarom TIC?

✓ Ervaren copywriters
✓ Denkt met jou mee
✓ Creatieve insteek
✓ Heeft kwaliteit voorop staan
✓ Haakt in op de nieuwste trends

Waarom Content Marketing?

Informeren

Door een product/dienst uit te leggen, nieuwsberichten te tonen of tips te geven informeer je de bezoeker en maak je hem een potentiële klant.

SEO

Door het toevoegen van waardevolle unieke content, waarbij je focust op bepaalde keywords, stijgen je posities in de zoekmachine.

Klantenbinding

Bouw een relatie op door je kennis te delen. Content met meerwaarde bindt de klant aan een bedrijf. Wanneer je regelmatig goede informatie biedt aan je klant, is de kans groot dat hij regelmatig terugkomt.

Betrouwbaarheid

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 60% van de consumenten sneller tot aankoop overgaat bij een partij die verstand van zaken heeft en betrouwbaar overkomt. Dit straal je uit door unieke informatie te verschaffen over jouw product of dienst.

Inspelen op behoefte klant

Wil jij klanten op je website die informatie zoeken over de beste toetsenborden van 2017? Schrijf een blog of review over “De beste toetsenborden van 2017”. Verdiep je in de klant en bied die unieke content die de klant wil vinden.

Zichtbaarheid

Je vergroot je zichtbaarheid in Google en op Social Media als je regelmatig waardevolle en unieke content publiceert.

Vormen Content Marketing

Blogs

Reviews

Nieuwsitems

FAQ’s