SEO uitbesteden

Zo zorgen onze SEO specialisten ervoor dat je online vindbaar wordt én blijft

Je weet dat SEO belangrijk is om onder de aandacht te komen bij potentiële klanten die online naar jouw diensten of producten zoeken. Maar het lukt je niet om je website bovenaan in Google te krijgen. Of je hebt simpelweg niet de tijd om de vindbaarheid van je website zelf te verbeteren. Het gevolg is dat je potentiële klanten op de websites van je concurrenten terechtkomen. Dat kun je eenvoudig voorkomen door SEO uit te besteden.

Doordat we inmiddels ruim 10 jaar SEO ervaring hebben opgedaan met onze eigen 300 websites en vele websites van klanten, weten we precies wat wel en wat niet werkt om hoger in Google te komen. Op basis van deze ervaring hebben onze SEO specialisten een aanpak ontwikkeld die zich keer op keer heeft bewezen. Concreet gaan we als volgt te werk:

Onze werkwijze

Intake en doelen stellen

We plannen een intakegesprek in om kennis met je te maken, je verwachtingen in kaart te brengen en concrete doelstellingen te formuleren. Daardoor is het vanaf de start van het project duidelijk wat je van ons verwacht en wat je investering moet opleveren.

Technische SEO analyse

Omdat een technisch goede website de basis is om in Google beter gevonden te worden, voeren we een technische SEO analyse uit. De bevindingen en eventuele verbeterpunten koppelen we aan je terug. Indien je websitebeheerder de verbeteringen niet kan doorvoeren, dan kunnen onze technische SEO specialisten het werk voor je uitvoeren.

Zoekwoorden- en concurrentieonderzoek

We onderzoeken op welke zoekwoorden je doelgroep zoekt en hoe vaak ze dat doen. We maken een selectie van interessante zoekwoorden met een goed zoekvolume en onderzoeken die woorden op de online concurrentie. Daardoor kunnen we je per zoekwoord een indicatie geven voor de termijn waarop je op pagina één in Google kunt staan. De zoekwoorden waarop de online concurrentie te zwaar is, laten we voorlopig voor wat ze zijn. Op die manier voorkomen we dat we ons op zoekwoorden gaan focussen, waarvan de concurrentie dusdanig sterk is, dat het onwaarschijnlijk is dat je op redelijke termijn op de eerste pagina in Google staat.

SEO advies

De bevindingen uit het zoekwoorden- en concurrentieonderzoek verwerken we in een concreet SEO advies. Daarin geven we aan op welke zoekwoorden je website het beste geoptimaliseerd kan worden en welke aandachtspunten daarbij van belang zijn.

Nulmeting

Voordat we het uitgebrachte SEO advies (na je goedkeuring) implementeren, voeren we een nulmeting uit. Daarbij brengen we onder andere het huidige aantal websitebezoekers, de posities op de gekozen zoekwoorden en het aantal conversies (aanvragen, bestellingen etc.) in beeld. Op die manier weten we wat het rendement van de website is, voordat we ons advies implementeren.

Website optimaliseren en websiteteksten (her)schrijven

De zoekwoorden die uit het advies zijn gekomen, verwerken we in de website en in de websiteteksten. Indien nodig herschrijven we bestaande pagina’s en voegen we nieuwe SEO teksten toe.

Promotie

Nadat de website is geoptimaliseerd, starten we met het promoten van de website. Concreet gaan we op zoek naar relevante websites waarop we een link of een blogartikel kunnen plaatsen met een verwijzing naar jouw website. Doordat we gaandeweg steeds meer links regelen vanaf relevante websites, verbetert de online vindbaarheid en neemt de kans op nieuwe klanten toe.

Rapporteren en bijsturen

Maandelijks ontvang je een rapportage over de voortgang en de behaalde resultaten. Daarnaast maken we een online dashboard aan waarin je de voortgang 24/7 kunt volgen. Denk aan het aantal websitebezoekers, posities op zoekwoorden, het aantal ingevulde formulieren en (indien je een webshop hebt) het aantal bestellingen. Ook gaan we aan de slag om de resultaten verder te verbeteren. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je op bepaalde zoekwoorden op pagina twee in Google staat en we met verdere optimalisatie kunnen doorgroeien naar een positie op pagina één. Door het rapporteren en bijsturen gaat SEO je steeds meer opleveren, waardoor het rendement op je investering steeds beter wordt. Wil je weten wat we op SEO gebied voor jou kunnen doen? Neem dan via een van de onderstaande knoppen contact met ons op. We maken graag vrijblijvend kennis met je.

Waarom SEO uitbesteden aan TIC?

De aanpak die wij voor onze eigen 300 websites en voor de websites van klanten hanteren, is door en door getest. Daardoor kunnen we vrijwel zeker zeggen dat we ook jouw website online vindbaar kunnen maken.

Trucjes die op korte termijn je vindbaarheid verbeteren, maar op lange termijn een averechts effect hebben, gebruiken we niet. We gaan voor duurzaam resultaat.

We zijn transparant. Als je SEO aan ons uitbesteed ontvang je maandelijks een duidelijk SEO rapport, waaruit je eenvoudig de behaalde resultaten kunt aflezen. Daarnaast krijg je toegang tot een online dashboard waarin je 24/7 de voortgang kunt bekijken.

We hebben ons bedrijf in specialismes opgedeeld. Daardoor werken er alleen SEO specialisten aan je website. Op die manier krijg je het beste resultaat, specialisten leveren immers vaak betere resultaten dan generalisten.